Caviakooi op poten

Hartstikke mooi en praktisch, een caviakooi op poten. Hij staat namelijk niet direct op de grond waardoor je de omgeving goed schoon kunt houden. Bovendien voorkom je hiermee ziekte door tocht. Een caviakooi op poten is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit hele moderne designs.

Cavia kooi hout

Een zeer mooie caviakooi op poten is die van hout. Een caviakooi van hout is namelijk geschikt voor binnen. Let op want het betreft hier niet in caviahok voor buiten. Voordeel van een houten kooi is dat hij perfect binnen je interieur past. Bovendien heeft het ook nog eens een hele huiselijke uitstraling. Het duurzame hout is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur.

Je hebt bijvoorbeeld de houten caviakooi op poten met een totale lengte van 120 cm. Perfect voor het houden van 1-3 cavia’s. Deze kooi is voorzien van een lade waardoor je hem goed schoon kunt maken. Bovendien hebben de dieren ook nog eens een extra plateau tot hun beschikking, dit betekent dus meer leefruimte. Je hebt ook het kleinere model met een lengte van 100 cm, meer geschikt voor een enkele cavia.

Hoeveel cavia’s in een kooi?

De caviakooi 120 op poten wordt veel verkocht. Met zijn lengte van 120 cm kun je hier makkelijk twee cavia’s in huisvesten. Hoeveel cavia’s in een kooi? Dit hangt dus van de totale afmeting af. De minimale lengte bedraagt 110 cm voor twee cavia’s. Wanneer het niet mogelijk is dan kun je eventueel een kooi van 100 cm kiezen, geschikt voor een of twee cavia’s. Wist je dat je ook 4-6 cavia’s in een kooi kunt houden? Deze moet dan 140-160 cm lang zijn.

Hoeveel ruimte hebben 3 cavia’s nodig? Voor drie cavia’s ga je voor een kooi met een lengte (jij noemt het misschien breedte) van 120-140 cm. Bedenk dat cavia’s in het wild in grotere groepen leven. Vaak bestaat zo een groep uit 10 cavia’s of meer. Het is daarom altijd aan te raden om voor minimaal twee van deze diertjes te gaan.

Caviakooi op poten kopen

Er is best veel verkrijgbaar met betrekking tot de caviakooi op poten. Sommige modellen hebben hoge poten, andere staan wat lager bij de grond. De kleinste kooi heeft een afmeting van 78 x 48 cm, deze is bedoeld voor een enkele cavia. Hoe meer ruimte hoe beter, maar dat wist je natuurlijk al. De kleine caviakooi op poten kost tussen de € 60 en € 80. Ga je voor die mooie houten caviakooi op poten dan betaal je tussen de € € 170 en € 250.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van het materiaal, model en de afmeting. Bestel de caviakooi met onderstel online en laat hem thuisbezorgen. Deze kooi wordt netjes bij je afgeleverd. Heb je nog meer voor de cavia nodig, bestel dit dan gelijk erbij. Zo kun je direct een goede start maken.

Schuiven naar boven