Cavia gaas

Heb je caviagaas nodig? Hiermee creëer je een ren, caviahok of je zet er misschien de tuin mee af. Alles om je huisdier een goed leven te bieden. Cavia gaas is stevig en heeft een niet al te grote maaswijdte. Hiermee voorkom je dat de cavia door het gaas ontsnapt of zich er doorheen knaagt. Heb je jonge cavia’s dan is het belangrijk dat de mazen niet te ver uit elkaar staan.

Kippengaas of volièregaas

Als cavia gaas kun je het beste voor volièregaas kiezen. Dit heeft vierkante mazen die dicht op elkaar staan. Dit gaas is ook nog eens gepuntlast en hierdoor veel steviger. Kippengaas is geweven, heeft zeskantige mazen die verder uit elkaar staan. Niet aan te raden als caviagaas. Je kunt ook voor tuinhek gaas kiezen, dat is wat grover en ook stevig.

Er zijn ook complete panelen cavia gaas. Hiermee creëer je een buitenren, maar je kunt het ook binnen als afscheiding gebruiken. Je hebt houten panelen met gaas maar ook de losse gaaspanelen. Voordeel van deze panelen is dat de mazen wat verder uit elkaar staan dan bij volièregaas. Dit kan in sommige gevallen wat mooier uitzien.

Cavia ren maken

Zelf een cavia ren maken, dit kan heel goed met cavia gaas. Handig wanneer je de cavia’s dagelijks even in de tuin wil laten, maar je kunt de ren natuurlijk ook binnen plaatsen. Cavia’s kunnen niet springen of klimmen, hierdoor heb je geen hele hoge ren nodig. Bovendien kan de bovenkant gewoon open zijn. Wil je een cavia ren maken voor in de tuin en komen hier ook katten of roofvogels, plaats dan voor de veiligheid altijd een net over de ren.

Voor een cavia ren te maken heb je hout en caviagaas nodig. Maak van het hout 4 tot 8 panelen (frames) en span hier het gaas op. Het gaas niet je vast, maar je kunt ook krammen gebruiken. De panelen maak je aan elkaar vast middels haakjes en ogen, maar je kunt ook scharnieren gebruiken. Is dat je allemaal te lastig? Een koop je gewoon een kant-en-klare cavia ren. Deze is opvouwbaar en hierdoor makkelijk op te bergen.

Caviagaas kopen

Wil je cavia gaas kopen? Bedenk eerst welk gaas je nodig hebt. Bijvoorbeeld kippengaas, tuinhek gaas, volièregaas of toch iets anders. Zoals de complete panelen met gaas. Het meeste gaas koop je op een rol van vijf of tien meter. Je hebt ook kleinere rollen van 2,5 meter. Hoeveel je nodig hebt hangt er natuurlijk vanaf wat je gaat maken.

Moet je caviagaas kopen ten behoeve van een ren, dan heb je echt wel meer gaas nodig. Het is ook altijd praktisch om wat reserve gaas in huis te hebben, want vroeg of laat kan het kapotgaan.

Schuiven naar boven