Camera vogelhuisje – beste minicamera’s

Hoe leuk is dat, het uitbroeden van de eieren en het grootbrengen van jonge vogeltjess. Dat kan met een camera vogelhuisje. Plaats een minicamera in het nestkastje en koppelt deze aan je (mobiel) apparaat. De nestkastcamera voor het vogelhuisje toont perfecte beelden, ook in het donker.

De juiste camera in nestkast

Let op want je kunt niet elke willekeurige camera in een nestkastje stoppen. Ten eerste heb je een minicamera nodig. Deze is zeer compact waardoor vogels er geen hinder van hebben. Bovendien past hij natuurlijk perfect in het vogelhuisje.

Daarnaast is het belangrijk dat de camera over een groothoeklens beschikt (2,8 mm). Omdat het in het vogelhuisje donkerder is heb je ook nachtzicht nodig. Dit wordt gerealiseerd middels infrarood leds.

Wil je ook het gepiep van de jonge vogeltjes horen? Dan moet de beste camera voor het vogelhuisje over een ingebouwde microfoon beschikken. Als laatste is een wificamera wel zo handig, want je bekijkt de beelden vanaf je smartphone, tablet of computer.

Dit is de beste camera voor vogelhuisje

Nu dat je dit allemaal weet kun je op zoek gaan naar de beste camera voor nestkastje (vogelhuisje). Om je te helpen vind je hieronder een aantal modellen die aan bovenstaande eisen voldoen.

PIXMY Smart Spy Camera

Dit model is eigenlijk bedoeld als spycam (verborgen camera) maar hij wordt ook veel gebruikt als vogelhuisjescamera. Dit model beschikt namelijk over nachtzicht, full hd beeldkwaliteit, wifi en ingebouwde microfoon. Bovendien kun je beelden ook op een SD-kaartje opslaan, handig wanneer er even geen wifi beschikbaar is.

De PIXMY Smart Spy Camera is voordelig geprijsd (rond de € 50). Stream live beelden en kijk vogels eitjes leggen en hun jongen groot brengen. Je houdt het vogelhuisje dag en nacht in de gaten, waarbij je dus echt binnen in het nestkastje meekijkt.

Bekijk PIXMY Smart Spy Camera

Wifi HD Mini Spy

Een vergelijkbaar model is de Wifi HD Mini Spy. Feitelijk gaat het hier om een vogelhuisje camera met dezelfde specificaties, alleen van een ander merk. Voorzien van nachtzicht en HD beelden. Verder is er ook een bewegingssensor aanwezig. Dat is praktisch want de camera gaat aan zodra er beweging in het nestkastje wordt geregistreerd.

Uiteraard werkt ook dit model middels wifi. Download de bijbehorende app en bekijk de beelden op je mobiel apparaat. Zie je de jonge vogeltjes langzaam opgroeien? Volg ze van dag tot dag.

Voor de Wifi HD Mini Spy ben je ongeveer € 70 kwijt. Hij is wat duurder dan voorgaand model maar er zit wel een bewegingsdetector op. Dit bespaart weer aan batterij. Bovendien is deze minicamera magnetisch, waardoor je hem makkelijk aan een metalen onderdeel van het nestkastje bevestigt. Maar met zelfklevend tape vastmaken kan natuurlijk ook.

Naar Wifi HD Mini Spy

Wild camera met nachtzicht

Wil je de buitenkant van het nestkastje in de gaten houden en tegelijkertijd ook andere dieren? Ga dan voor een professionele wildcamera met nachtzicht. Deze is verkrijgbaar vanaf € 55 dus voor de kosten hoef je het niet te laten.

Film de mooiste beelden van vogels of andere dieren of planten. Ook geschikt voor het toezicht houden op het vogelhuisje, de tuin of het erf. Deze camera is namelijk volledig waterdicht. Hij beschikt ook over geluidsopname zodat je niet alleen alles ziet maar ook hoort.

De Wildlife camera is voorzien van camouflage design, waardoor hij niet teveel opvalt. Beelden worden op een micro SD kaarten aangesloten, maar er zijn ook modellen met wifi. Die zijn wel wat duurder geprijsd (vanaf € 99).

Bekijk Wildlife camera’s

Welk vogelhuisje kopen?

Koop altijd een vogelhuisje of nestkastje dat geschikt is voor de vogels in je tuin of omgeving. Voor mussen en koolmeesjes is er een kleinere vliegopening nodig dan voor de grote boom specht of de bosuil. Maak hier dus onderscheid in. In het artikel ‘welk nestkastje voor welke vogel’ lees je hier meer over.

De minicamera plaats je op een strategische plek in het vogelhuisje. Doe dit zeker niet pal voor de vliegopening, anders kunnen of durven de vogels niet meer naar binnen. Het beste kun je de camera boven in een hoek hangen. Zo heb je goed zicht op de eieren of de jonge vogels. Bovendien kunnen de oudervogels dan niet bij de camera en deze (per ongeluk) beschadigen.

Plaats de minicamera in ieder geval nooit laag in het nestkastje. De jonge vogels poepen in het vogelhuisje, dit zou zomaar op de cameralens terecht kunnen komen. En je wil ook niet dat de volwassen vogels tijdens een opruimactie de camera naar buiten werken.

Vogelhuisje met camera (compleet)

Heel af en toe kom je een pakket tegen dat een vogelhuisje met camera bevat. De camera zit dan al in het nestkastje ingebouwd. Op zich is het beter om voor een los vogelhuisje en een aparte camera te gaan. Hierdoor kun je deze twee veel beter op elkaar afstemmen. Maar ook is de camera dan voor andere zaken te gebruiken. Zo ben je voordeliger uit.

Schuiven naar boven