Bidsprinkhaan terrarium

Bidsprinkhanen zijn interessante insecten om te houden. Hier heb je een bidsprinkhaan terrarium voor nodig. Dit hoeft niet heel groot of duur te zijn, er zijn verschillende dingen die als verblijf kunnen dienen. Met een bidsprinkhaan terrarium heb je wel iets moois in je woonkamer of hobbyruimte staan. Prachtig om urenlang naar te kijken. Ontdek verschillende terraria of faunabakken, geschikt voor bidsprinkhanen.

Afmeting van het hok of terrarium

Hoe groot moet het bidsprinkhaan terrarium zijn? Zorg dat deze minstens twee keer zo lang en minimaal drie keer zo hoog als de bidsprinkhaan is. Houd je meerdere bidsprinkhanen, dan moet de bak of het terrarium naar verhouding ook groter zijn. Houd er wel rekening mee dat deze insecten elkaar op kunnen eten! Zorg voor voldoende ventilatie in het terrarium of het hok, dit is erg belangrijk. Op de bodem leg je aarde, zand, steentjes of schors.

Afhankelijk van de soort heeft deze een normale tot hoge luchtvochtigheid nodig. Deze vleeseters eten andere insecten waaronder fruitvliegen, bladluizen, krekels en springstaarten. Je kunt dit voedsel in de natuur vangen maar ook levend kopen. Let op want wanneer je iets in de vrije natuur vangt kan het zijn dat de bidsprinkhaan besmet raakt met rondwormen.

Bidsprinkhaan kopen

De orchidee bidsprinkhaan wordt veel als huisdier gehouden. Er zijn ook veel andere soorten die prima als huisdier kunnen dienen. Waar kun je een bidsprinkhaan kopen? Dit kan bij een bidsprinkhanen kwekerij, maar je kunt ook zelf kweken. Eitjes zijn bij speciaalzaken of kwekers verkrijgbaar. Kijk ook eens op Marktplaats, hier vind je (jonge) bidsprinkhanen te koop. Je hebt de keuze uit prachtige soorten.

Een bidsprinkhaan terrarium kopen doe je nog voordat je de bidsprinkhaan zelf aanschaft. Zo kun je het terrarium compleet inrichten en is deze helemaal gereed. Soms heb je een terrarium verwarming nodig, hiermee creëer je een gezonde omgeving voor de bidsprinkhaan. Veel soorten zijn namelijk van exotische afkomst en houden van warmte. Bij een echt bidsprinkhaan terrarium kun je ook een warmtelamp gebruiken.

Bidsprinkhaan terrarium aanschaffen

Een bidsprinkhaan terrarium kopen? Je regelt alles online. Van een faunabox tot compleet terrarium maar ook alle benodigde accessoires. Denk hierbij aan een warmtelamp, achterwand, echte planten of kunstplanten, schuilmogelijkheden en natuurlijk de bodembedekking. Alles om het terrarium goed en zo mooi mogelijk in te richten.

Je kunt ook voor een insectenverblijf met een inhoud van 5 liter gaan. Dit is erg populair voor het houden van bidsprinkhanen die geen hoge eisen aan hun omgeving stellen. Je hebt ook het speciale insectenterrarium, dat is weer wat anders dan een echt terrarium. Op het gebied van een bidsprinkhaan terrarium kopen heb je dus heel veel mogelijkheden. Aan jou de keuze. Kies iets uit dat groot genoeg is voor het insect, maar ook iets dat mooi in je woonkamer, hobbyruimte of slaapkamer past.

Schuiven naar boven