De beste vlooienband voor honden hoeft geen duur model te zijn

Adimere, Seresto of Tick Off. Het zijn de wat duurdere merken op het gebied van vlooienbanden. Ze kosten € 18 of meer, maar is dit het geld waard? De beste vlooienband voor honden hoeft niet altijd gelijk te staan aan een bekend merk.

Ontdek hoe een vlooienband werkt, welke merken effectief zijn en wat de gemiddelde prijs is.

De werking van een vlooienhalsband

Vlooienbanden zijn geschikt voor katten en honden. De katten-modellen zijn kleiner en smaller, en bevatten soms een andere hoeveelheid werkzame ingrediënten. Daarom is het aan te raden om voor de hond altijd een honden vlooienhalsband te nemen. Sommige halsbanden zijn geschikt voor honden én katten, let hierbij wel goed op de juiste maatvoering.

De halsband gaat om de nek van het dier. Sommigen leggen hem op de ligplaats van de hond, maar daar is hij eigenlijk niet voor bedoeld.

De halsband bevat een aantal werkzame ingrediënten. Het bestrijdingsmiddel geeft langzaam af, waarbij het zich over de vacht en de huid verspreidt. Wanneer een vlo in de huid van de hond bijt dan komt deze in aanraking met het gif. Ook bevindt het gif zich op de vacht van de hond, waardoor vlooien hiermee in aanraking komen.

Het gif tast het zenuwstelsel van de vlo aan. Als gevolg hiervan raakt het zenuwstelsel van de parasiet verlamt, hij valt op de grond en zal uiteindelijk sterven.

De werking start na enkele dagen

Het is niet zo dat een vlooienband direct werkzaam is. Het gif moet zich eerst over de huid en de vacht verspreiden. Dit duurt enkele dagen: op zijn minst 72 uur.

Wat is de beste vlooienband voor honden?

Vaak wordt gedacht dat alleen de dure merken de beste zijn. Dit heeft misschien met dierenartsen te maken: die verkopen vrij prijzige merken. Ook op televisie en op het internet wordt veel reclame voor de duurdere merken gemaakt.

Op zich is dit wel logisch, de grote merken hebben een ruimer budget en zullen dan ook sneller adverteren. Bovendien werken deze merken vaker met dierenartsen samen.

Laten we kijken naar de meest populaire vlooienbanden en hoe effectief ze zijn.

LifeProducts4You teken- en vlooienband voor hond of kat

Deze vlooienband is geschikt voor honden en katten en biedt gedurende acht maanden bescherming tegen teken en vlooien. Het is toepasbaar op kittens en puppy’s vanaf zeven weken oud, uiteraard ook voor volwassen dieren.

Het voordeel van deze vlooienband is dat hij geschikt is voor honden en katten met een allergie voor andere middelen. Bovendien is hij waterproof en hierdoor goed bestand tegen regen (niet zwemmen). De beschermingsduur ligt op acht maanden, iets dat voor een vlooienband uitzonderlijk hoog is.

Dit product wordt door consumenten beoordeeld met een gemiddelde van 4,1 sterren (maximaal 5). De prijs voor deze halsband bedraagt ongeveer € 9 en is hiermee goedkoper dan de grotere merken.

Interesse in dit product? Bestel hem online, dan heb je hem binnen enkele dagen in huis. Verzenden is gratis.
Hier bestel je de LifeProducts4You vlooienband

Let op: ondanks dat het product geschikt is voor honden met een allergie, kan het dat de hond toch klachten ervaart. Krijgt het dier last van een ontsteking of rode huid rondom de halsband? Doe de band dan onmiddellijk af en spoel de huid met lauw water. Bezoek eventueel een dierenarts.

Beaphar Vlooienband

Ondanks dat Beaphar tot de grotere merken behoort, is het tegenwoordig heel betaalbaar. In ieder geval een stuk goedkoper dan de middelen die bij de dierenarts verkrijgbaar zijn. Beaphar kan dan ook de beste vlooienband voor honden en katten aanbieden. De werkingsduur ligt op zes maanden, dit is korter dan bij voorgaand model.

Dat Beaphar veel verkocht wordt heeft vooral met merkbekendheid te maken. Deze waterbestendige halsband kost ongeveer € 9,15, dus heel duur is hij niet.

De Beaphar Vlooienband is op voorraad! Binnen 1-2 werkdagen in huis.
Bestel Beaphar

De vlooienband heeft een standaardlengte van 65 cm. Het is aan te raden om de halsband eerst bij de hond om te doen en vervolgens op maat te knippen.

Sommige hondenbezitters leggen het afgeknipte stuk in de hondenmand. Zolang de hond niet aan het stukje vlooienband likt, kan dit geen kwaad. Maar heel effectief tegen vlooien is het niet want het gif kan zich beter over de huid van de hond verspreiden, niet over de hondenmand. Er zijn maar weinig vlooien die hun tandjes in een hondenmand zetten.

Vlooienbanden die niet werken

Met name in zoekmachines en op social media kom je No ticks EM-X teken- en vlooienbanden tegen. Dit zijn gebakken keramische kralen die tot een halsband zijn geregen. Volgens de aanbieders zijn bacteriën in de kralen ingebakken. Deze bacteriën veroorzaken trillingen en jagen op deze manier teken en/of vlooien weg.

De wonderkralen zijn te mooi om waar te zijn. Ze werken niet, dat is een vaststaand feit. Natuurlijk zou het een mooi product zijn voor honden met een allergie tegen vlooienbanden en andere vlooienmiddelen. En juist omdat huisdiereigenaren hiernaar op zoek gaan, is er een markt voor.

De aanbieders werken op hun websites met vaak valse lovende recensies. Verder wordt er een hoop wollige taal gebruikt, alleen maar om de kralen banden aan consumenten aan te smeren. Maar wanneer je bijvoorbeeld op bol.com kijkt dan zijn er ineens geen positieve recensies meer. Dit komt omdat de aanbieders hier geen valse recensies kunnen publiceren.

Kan het kwaad? Nee, de kralenbanden zijn onschuldig

Natuurlijk: baat het niet dan schaadt het niet. De kralenbanden bevatten geen gif of andere schadelijke stoffen en zijn hiermee veilig in gebruik.

Het is altijd het proberen waard en misschien schrikt een teek of vlo wel van de felle kleurtjes. Of krijgt de arme parasiet een kraal tegen zijn hersenpan en valt hierdoor van de hond af. En er moet bij gezegd worden dat deze nep-tekenbanden in veel mooie kleuren verkrijgbaar zijn, dus decoratief is het zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven