Beste konijnenvoer – biks of brokjes

Konijnen verdienen een goede verzorging, daarom ga je voor het beste konijnenvoer. Wanneer je in de (online) winkel kijkt kom je verschillende merken tegen. Supreme en HopeFarms zijn kwalitatief maar duurder dan andere merken. Wat is het beste konijnenvoer? Bekijk de beste biks voor konijnen, waarbij vooral gelet is op voedingswaarde, kwaliteit en prijs.

Uitleg over konijnenvoer

Met konijnenvoer wordt biks of brokjes bedoeld. Gemengd konijnenvoer bevat naast biks ook nog granen en zaden. Hier zit onder andere tarwe, mais en haver in. Dit soort bijvoeding is lekker voor het dier maar niet noodzakelijk. Alle belangrijke voedingsstoffen ziten al in de brokjes.

[do_widget id=custom_html-8]

Is het nodig om je konijn te voorzien van het beste konijnenvoer? Eigenlijk niet, een konijn kan namelijk prima leven van hooi, groente en fruit. In de natuur eet het konijn veel gras, klaver, paardenbloem en andere planten. Het is een feit dat hooi minder voedingswaarde bevat dan gras. Konijnen die niet de beschikking hebben tot vers gras moeten daarom bijgevoerd worden met konijnenvoer.

Het beste konijnenvoer

Benieuwd wat het beste konijnenvoer is? Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare merken. Bij elk merk staat duidelijk beschreven hoe het met de voedingswaarde, kwaliteit en prijs zit.

Hope Farms

Een populair en goed merk konijnenvoer is Hope Farms van Hobbyfirst. Dit merk heeft een ruim assortiment aan voer en snacks voor verschillende knaagdieren en konijnen. Ook honden, katten en vogels genieten van het voer van Hobbyfirst. Dit bedrijf is gevestigd in Schoten (Nederland), goede Hollandse kwaliteit dus.

Het populairst is de Hobbyfirst Hope Farms Rabbit Balance. Voordeel hiervan is dat het alleen maar biks gehad waardoor je konijn niet selectief gaat eten. Deze voeding bevat hoogwaardige grondstoffen en is overigens rijk aan vezels. Samen met een dagelijkse portie mooi krijg je konijn alles willen wat het nodig heeft. Ook de variant Rabbit Complete is een aanrader.

Wil je het konijn af en toe extra verwennen kies dan voor de Rabbit Mix. Dit is vooral heel smakelijk maar levert natuurlijk ook de juiste voedingsstoffen. Je betaalt tussen de € 5 en € 7 per kilo.

Bekijk Hope Farms konijnenvoer

Supreme

Ook weer het beste konijnenvoer, namelijk het merk Supreme. Afhankelijk van de variant en de verpakking ben je tussen de € 4 en € 10 per kilo kwijt. Wanneer je voor een grootverpakking kiest ben je altijd voordeliger uit. Suprème wordt goed verkocht omdat het een complete en evenwichtige voeding voor verschillende soorten konijnen is. Wanneer je alleen voor de brokjes oftewel biks gaat dan voorkom je selectief eten. Dit is namelijk iets dat veel bij konijnen voorkomt.

De voedingsstoffen stimuleren de spijsvertering aan gaan gebitslijtage tegen. Het bevat een hoog vezelgehalte en lijnzaad, dingen die ontzettend goed zijn voor je konijn. Het meest populair van dit merk zijn Supreme Science Selective en Tiny Friends Farm Russel Rabbit, dit laatste is een muesli voor konijnen. Ideaal als lekkere bijvoeding.

Bedenk dat Supreme verschillende soorten konijnenvoer heeft, perfect afgestemd op de leeftijd en activiteit van het dier. Zo heb je bijvoorbeeld het Juniorvoer voor konijnen van 4-20 weken maar ook voer speciaal voor konijnen ouder dan vier jaar. Hiermee is Supreme een van de weinige merken die ook rekening houdt met het individuele konijn.

Naar Supreme konijnenvoer

Beaphar

Is Beaphar het beste konijnenvoer? Het is in ieder geval een bekend merk dat kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid met elkaar combineert. Veel dierenliefhebbers zijn ontzettend tevreden over dit merk. Bijvoorbeeld het Beaphar Care+ konijnenvoer dat veel positieve beoordelingen ontvangt. Dit voer is samen met dierenartsen ontwikkeld. Het gaat hier om smaakvolle brokjes met belangrijke vetzuren, vitamine B, kruiden en een goed ruw vezelgehalte.

Uit dezelfde lijn zijn er ook brokjes voor jonge konijnen verkrijgbaar. Daarnaast doet Xtravital Konijn het ook erg goed, het gaat hier om premium voer dat rijk is aan eiwitten en ruwvezel.

Nagenoeg alle konijnen zijn dol op het voer van Beaphar. Met de kwaliteit zit het wel goed. De prijs valt ook wel mee, reken op een bedrag variërend van € 5 tot € 9 per kilo. Hoe groter de verpakking, hoe lager de prijs per kilo. Daarom is het interessant om meer in te kopen. Konijnenvoer blijft, mits goed afgesloten, gedurende 6 maanden vers.

Bekijk Beaphar konijnenvoer

Versele-Laga

Dan heb je nog het konijnenvoer van Versele-Laga. Niet iedereen is bekend met dit merk maar het staat wel voor een zeer goede kwaliteit. Ook hierin heb je verschillende keuzes, bijvoorbeeld een kleine verpakking van 2,75 kg of een flinke voorraad van 20 kg. Over het algemeen wordt Versele-Laga veel door konijnenfokkers gebruikt. Dit heeft met de goede prijs en de mooie kwaliteit te maken. Je betaalt tussen de € 1,25 en € 2,70 per kilo, ideaal wanneer je een niet zo groot budget hebt.

Versele-Laga Crispy Konijnenvoer wordt goed verkocht en ontvangt veel positieve beoordelingen. Dit konijnenvoer bevat niet alleen brokjes maar ook een mengeling van groenten, granen en zaden. Het is belangrijk dat het konijn dagelijks alles opeet waarbij vooral de brokjes op moeten zijn. Dan weet je ook zeker dat je dier alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Voordeel van Versele-Laga is dat konijnen het lekker vinden, de kwaliteit is goed en het product is ook nog eens lang houdbaar. Bovendien kun je het gemengd voer ook nog eens aan knaagdieren geven waaronder cavia’s, hamsters, ratten en muizen. Heb je wat oudere konijnen, dan ga je voor de Adult versie.

Naar Versele-Laga Konijnenvoer

Huismerk konijnenvoer

Als laatste nog de verschillende huismerken konijnenvoer. Even opletten want dit behoort zeker niet tot het beste konijnenvoer. Gemengd voer is natuurlijk aantrekkelijk voor het konijn maar wanneer het dier selectief eet dan krijgt het te weinig voedingsstoffen binnen. Aan de andere kant is gemengd konijnenvoer wel altijd goedkoper.

Een huismerk voer bevat soms te weinig voedingsstoffen, zelfs wanneer het alleen maar om brokjes gaat. Er is geen wetgeving die zegt wat er minimaal aan vezels, vitaminen en mineralen in moet zitten. Er gelden wel wetten over ongewenste en verboden stoffen. Wees dus voorzichtig wanneer je voor het goedkoopste konijnenvoer gaat.

Schuiven naar boven