Beste kattenverjager – zo kom je van katten af

Last van katten in je tuin of op je balkon? Met de beste kattenverjager is dit niet langer een probleem. Je hebt keuze uit verschillende producten en methoden, deze zijn allemaal diervriendelijk. Reken direct af met kattendrollen tussen je planten, het lastigvallen van je konijnen of kippen of dat gespring op de schutting.

Hoe kan je katten weghouden?

Katten zijn leuke dieren, maar niet altijd gewenst. Ze ontlasten in of tussen je tuinplantjes waardoor deze kapot gaan. Ze krabben bomen of je houten tuinmeubilair kapot of ze jagen op je kleine huisdieren.

Hoe kan je katten weghouden? Hier zijn diverse methoden voor. Het is vooral belangrijk dat je voor een diervriendelijke methode kiest. Een kat reageert vanuit instinct, dit kun je niet afstraffen door hem pijn te doen. Daarom vind je in dit artikel alleen maar diervriendelijke methoden.

Met geur verjagen

Misschien niet de beste kattenverjager maar zeker het proberen waard: een bepaalde geur verspreiden. Om katten uit je plantenbak te houden zou je een laag cacaodoppen aan kunnen brengen. Katten houden niet zo van deze geur. Bovendien kunnen ze moeilijker in een laag van cacaodoppen graven. Als laatste zien cacaodoppen er ook decoratief uit. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap.

Bekijk cacaodoppen

Andere huismiddeltjes waarmee je katten verjaagt zijn citroen, sinaasappel of koffie. Dat zijn van die middeltjes waar je makkelijk aan kunt komen. Het is aan te raden om dit neer te leggen op plekken waar katten veel komen. Probeer het gedurende een week uit en bekijk het effect.

Beste kattenverjager: ultrasone geluiden

Een zeer effectieve methode is het gebruik van ultrasone geluiden. Hiermee verjaag je niet alleen katten maar ook ratten, muizen en mogelijk ook tegen hinderlijke insecten. Dit laatste is een kwestie van uitproberen. Hoe dan ook, ultrasone geluiden behoort zeker tot de beste kattenverjager.

Hoe werkt het precies? Je installeert een apparaatje, de betere modellen werken op zonne-energie. In veel gevallen hoef je dit apparaat alleen maar met de pin in de grond te steken. Hierna is hij klaar voor gebruik. Het apparaat detecteert beweging en zendt dan een hoogfrequentiegeluid uit. Katten, marters en ander ongedierte zijn gevoelig voor deze hoge frequentie geluiden. Dit schrikt af waarbij ze vertrekken.

Een absolute aanrader want ook de overheid maakt hier gebruik van. Dit betekent dat dit soort apparaatjes zeker effect hebben. Bovendien niet duur, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 13.

Naar ultrasone verjagers

Een andere optie is het gebruik van boomschors. Katten vinden het onprettig om over een ruwe ondergrond te lopen. Dit bereik je met cacaodoppen of boomschors, net wat je mooier vind. Nadeel van boomschors is dat het geen vervelende geur voor katten verspreidt, iets dat je met cacaodoppen wel bereikt.

Afschrikken met laserstralen

Een kat loopt door je tuin of over de schutting. Plots duikt er een laserstraal op. Het dier schrikt hiervan en rent weg. Een volgende keer gebeurt hetzelfde, dit onthoudt de kat. Hierdoor zal hij uiteindelijk helemaal weg blijven.

Het gebruik van laserstralen behoort zeker tot de beste kattenverjager. Erg diervriendelijk en voor sommigen ook nog eens leuk. Je kunt die laserstralen namelijk voor allerlei andere zaken inzetten.

Hoe werkt het? Je koopt een laserpen en wacht af totdat de kat weer verschijnt. Op dat moment richt je de laserpen op het dier en zet hem aan. Zeer eenvoudig en effectief. Enige nadeel is dat je actief moet wachten (en kijken) of en wanneer de kat verschijnt.

Bekijk laserpennen

Duivenpinnen op de schutting of het muurtje

Zorg dat katten niet onder een schutting of muurtje door kunnen kruipen. Hiermee dwing je ze om over de schutting te springen. Plaats duivenpinnen bovenop de schutting of het muurtje. Dit soort pinnen is diervriendelijk en houdt katten maar ook duiven of andere vogels tegen. Niemand die meer over de schutting klimt of erop gaat zitten.

Naar duivenpinnen

Ook handig: de duivenpinnen werken inbraakwerend. Inbrekers vinden het namelijk niet prettig om over dit soort schuttingen of muren te klimmen.

Mag je gif gebruiken tegen katten?

Sommige mensen zijn zo klaar met katten in de tuin, dat ze het liefst gif gebruiken. Vaak wordt hier slakkengif voor ingezet. Hierin zit een stof dat aantrekkelijk is voor katten, egels en vogels. Deze stof is zeer giftig en leidt vrijwel altijd tot verlamming of de dood. Het gebruik van gif om katten af te weren is verboden. Bovendien is dit zeer dieronvriendelijk.

Heb je veel last van de kat van de buren, ga dan liever met je buurtjes in gesprek. Vaak willen ze meedenken over een passende oplossing. Misschien zelfs wel meebetalen aan een afweermiddel. Veel katteneigenaren zijn ook bereid om hun dier op bepaalde tijdstippen binnen te houden, zodat jij er minder last van hebt.

Je ziet, een goed gesprek doet vaak wonderen. Ondertussen kun je aan de slag met de beste kattenverjagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven