Beste hondenfietskar – met de hond fietsen

Eropuit, maar wel samen met je hond. Wat is er leuker dan je trouwe viervoeter tijdens een fietstocht mee te nemen? Stop onderweg bij een weiland, op een landweggetje of misschien wel in het bos. Of fiets samen naar een gezellig terras. Met de beste hondenfietskar maken jullie heel wat kilometers. Maar let op, je hebt kwalitatief goede maar ook minder goede hondenkarren. In mijn zoektocht naar de beste hondenfietskar heb ik kennis gemaakt met verschillende merken. Graag vertel ik hier meer over.

Dit is een hondenfietskar (hondenkar)

Veel mensen noemen het een hondenkar maar feitelijk heet het een hondenfietskar. Een hondenkar is eigenlijk een karretje dat je achter een trekhond spant. Maar goed, tegenwoordig weten we allemaal wel wat je met een hondenkar bedoeld. Een hondenfietskar dus.

Jaren geleden had ik een fietskar voor kleine kids. Hier heeft mijn Amerikaanse Cocker Spaniël ook ontzettend vaak ingezeten. Op zich ging dit wel maar echt ideaal is het niet. De hond mist toch wat ruimte en het is naar mijn mening ook minder veilig. Daarom is het goed om naar een degelijke hondenfietskar uit te kijken.

Dit is de beste honden fietskar

Wat is nu de beste honden fietskar? Je hebt een aantal merken die goed bekendstaan vanwege hun hoge kwaliteit. Wanneer je de gemiddelde webshop of winkel bekijkt dan hebben ze juist van die goedkope fietskarren in het assortiment. Geloof me, die gaan echt niet lang mee. Bovendien zijn ze ook een stuk minder veilig. Daarom hieronder de beste honden fietskar besproken.

Doggyride fietskar

  • Prijs: tussen € 249 en € 299

Absoluut de beste hondenfietskar die in Nederland en België verkrijgbaar is. Van een uitstekende kwaliteit en dat merk je ook. Achter dit product zit een Nederlands bedrijf, daarom kun je ook op Hollandse kwaliteit vertrouwen. Inmiddels is het bedrijf ook in andere landen actief.

Je hebt verschillende modellen van de Doggyride fietskar. In 2021 kwam er een geheel nieuw model op de markt. Deze is vanaf april 2021 verkrijgbaar. De Doggyride Original is een absoluut toppertje. Hij heeft namelijk een stevig frame, grote en soepel draaiende wielen en een stevige waterafstotende nylon kap. Speciaal voor de warme dagen is er een gaashor aangebracht. Je hond geniet van de frisse buitenlucht zonder dat er insecten in de fietskar terechtkomen.

Dit model heeft een totale breedte van 78 cm en past zo door de meeste deuropeningen. Hij is belastbaar tot 45 kg. Waarschuwing: op sommige websites staat 55 kg maar dit klopt niet. Natuurlijk is deze honden fietskar inklapbaar en voorzien van reflecterende veiligheidsstrepen. Bovendien is hij makkelijk te koppelen aan de fiets. Al helemaal wanneer je voor het allernieuwste model gaat want deze is ook geschikt voor koppeling aan elektrische fietsen.

Bekijk Doggyride fietskar

Doggyride Novel

  • Prijs: tussen € 319 en € 399

Vergelijkbaar met bovenstaande maar in een luxere uitvoering. De Doggyride Novel heeft dezelfde afmetingen naar biedt voor de hond meer comfort. Bovendien is deze iets lichter in gewicht (14 kg tegenover 17 kg). Aan de andere kant is het frame steviger waardoor deze belastbaar is tot 50 kg. Houd er wel rekening mee dat dit model duurder geprijsd is.

Trixie hondenfietskar

  • Prijs: tussen € 125 en € 189

Ook weer een goed merk, Trixie ken je vast wel van onder andere het honden- en kattenspeelgoed. Maar ze brengen ook baby- en kinderspeelgoed op de markt. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit altijd goed is. Zo is het dus ook met de Trixie hondenkar. Is dit de beste hondenfietskar? De kwaliteit ligt volgens sommigen iets lager dan bij Doggyride. Ook is het design wat minder modern.

Aan de andere kant is deze fietskar zeer eenvoudig in elkaar te zetten en vouw je hem ook weer makkelijk op. Ideaal wanneer je de fietskar mee in de auto neemt. Hij is zeker van een goede kwaliteit en kan ook moeiteloos de grotere en zwaardere honden aan. Is de hondenkar bedoeld voor intensief gebruik, dan kun je beter voor de Doggyride gaan. Maar wanneer je hem een tot drie keer per maand gebruikt dan is dit een prima en voordeliger alternatief.

Naar Trixie hondenkarren

Duvo hondenfietskar

  • Prijs: tussen € 114 en € 149

Als laatste de Duvo fietskar voor honden. Deze is voordeliger dan voorgaande twee, maar hoe zit het met de kwaliteit? Wanneer je af en toe gebruik maakt van de fietskar dan is dit een prima keuze. Natuurlijk zijn zowel het frame als de kap minder stevig dus je moet er niet dagelijks mee op pad gaan. Aan de andere kant zijn deze modellen echt wel interessant geprijsd. Hierdoor geschikt voor mensen met een lager budget.

Ook deze honden kar heeft een ruime afmeting en is hierdoor geschikt voor kleine en grote honden. Hij kan een gewicht tot 40 kg dragen. Daarnaast is hij makkelijk aan de fiets te bevestigen. Net als alle andere honden fietskarren beschik deze aan de binnenzijde over een riempje. Hieraan maak je de hond vast. Nog een pluspunt: de Duvo fietskar rijdt lekker soepel, maar dit is eigenlijk bij alle honden fietskarren wel het geval.

Bekijk Duvo fietskar

Zo gebruik je een honden fietskar

Is je hond helemaal niet gewend aan de fietskar? Ga dan niet zomaar een lang stuk fietsen. Bouw dit langzaam op. In het begin is het praktisch wanneer je met z’n tweetjes gaat. De tweede persoon fietst achter de kar aan en kan hierdoor de hond goed in de gaten houden. Kan er niemand mee, monteer dan een achteruitkijkspiegel op het fietsstuur en draai deze richting de hondenkar.

Maak de hond ook altijd aan het riempje binnen in de kar vast. Hiermee voorkom je dat hij uit de kar springt. Is je hond erg nerveus dan kan het in het begin helpen om naast de kar te lopen. Houd er rekening mee dat de hond vooral in het begin aan de kap zal krabben of er misschien wel in wil bijten. De betere merken zijn hier uitstekend tegen bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven