Beste drinkfontein voor de hond

De meeste honden krijgen hun water uit een normale drinkbak. Maar de drinkfontein wordt steeds populairder, je stimuleert stromend water. Niet alleen goed voor de versheid, ook neemt je hond een geheel andere houding aan. Bovendien vinden puppy’s en volwassen honden het leuker om uit een drinkfontein te drinken.

LifeGoods Drinkfontein
Bekijk de prijs

Altijd fris water

Een groot voordeel van de drinkfontein voor de hond is dat er altijd fris water beschikbaar is. Het water blijft in beweging, waardoor het niet snel vervuilt. Bacteriën hebben minder kans om te groeien. Uiteraard blijft het belangrijk om het water dagelijks te verversen.

De betere drinkfonteinen zijn voorzien van speciale filters. Hierdoor worden bacteriën en kalk uit het water gefilterd. Oftewel: het water is nog frisser en verser dan normaal.

Beste drinkfontein voor de hond

Voor de hond zijn er niet zoveel drinkfonteinen verkrijgbaar. Meestal gaat het dan om kattenfontein. Op zich is dit niet erg, want dit soort apparaten zijn ook voor honden geschikt. Maar wanneer je een hele grote hond hebt dan is een grote maat fontein misschien wel prettiger.

Hieronder wat goede voorbeelden van de beste drinkfontein hond.

Lifegoods drinkfontein voor honden en katten

Van het merk Lifegoods heb je de vierkante drinkfontein die voor honden en katten geschikt is. Bij aankoop krijg je er gelijk wat filters bij, maar deze zijn ook los bij te bestellen. Je hoeft het filter overigens niet continu te vervangen, je kunt hem ook een paar keer goed uitspoelen onder de lauwwarme kraan.

Wanneer het filter erg gaat stinken, is het beter om een nieuwe te plaatsen. Iets dat overigens heel eenvoudig gaat. Wat kun je van de drinkfontein zelf verwachten? Het kunststofmateriaal is stevig, waardoor het niet snel kapot gaat. Vul de fontein voldoende met water en steek de stekker in het stopcontact. Het water gaat automatisch stromen. Dit model is vooral voordelig geprijsd (ongeveer € 35). Daarnaast is hij groot genoeg voor de kleine en middelgrote rassen, maar ook de grotere rassen komen moeiteloos bij het water.

Bekijk Lifegoods fontein

Cas & Lux drinkfontein

Ook dit model behoort tot de beste drinkfontein voor de hond. Hij heeft vooral een hele luxe uitstraling. Bovenaan bevindt zich een soort kraantje waar continu water uitstroomt. Dit gebeurt superstil, dus je hebt er geen last van. Voordeel van dit apparaat is dat hij doorzichtig is. Mocht er vervuiling aanwezig zijn dan zie je dit direct en kun je ook in actie komen.

Verder ontvang je er een schoonmaaksetje en extra filters bij. Deze filters kun je later opnieuw bestellen. Een heel betaalbare en stijlvolle drinkfontein voor de hond maar ook voor de kat. Kost rond de € 40.

Naar Cas & Lux

Overige modellen

Er zijn natuurlijk nog veel meer drinkfonteinen voor hond en kat verkrijgbaar. De overige modellen komen allemaal overeen met bovenstaande twee. Ze hebben namelijk eenzelfde inhoud, werking en/of design.

Drinkfontein zonder filter

Het nadeel van een honden drinkfontein is dat je af en toe het filter moet vervangen. Hoe erg is het wanneer je dit niet doet of het filter helemaal weglaat? Op zich moet dit geen probleem zijn. Wel is het zo dat je het water dan dagelijks moet verversen. Dit kan lastig zijn, want je moet telkens met de hele drinkfontein naar de wasbak lopen. Ook moet je de onderdelen wat vaker schoonmaken.

Een drinkfontein zonder filter kan dus heel goed, maar vraagt meer werk. Overigens is het niet aan te raden om zelfgefabriceerde filters te gebruiken. Koop altijd de originele filters die speciaal bedoeld zijn voor drinkfonteintjes.

Drinkfontein hond ervaringen

Is een drinkfontein voor je hond echt zo goed? Uit ervaringen van hondenbezitters blijkt dat de meeste honden het wel prettig vinden om uit een fonteintje drinken. Ze nemen wat vaker water tot zich, iets dat altijd goed is. Wanneer je hond dagelijks natvoer krijgt dan zul je merken dat hij minder drinkt. Dit komt omdat hij al voldoende vocht via het voer binnenkrijgt.

Waarom drinken honden regenwater?

Je zult het zien: je koopt de mooiste drinkfontein voor de hond en en hij staat buiten uit een regenlas te drinken. Eenmalig? Nee, want bij de volgende regenbui schiet hij weer op een regenplas af. Waarom drinken honden regenwater? Dit heeft waarschijnlijk met de geur te maken. Regenwater vermengt zich met aarde en veel andere stoffen. Hierdoor ruikt regenwater aantrekkelijker.

Het zit ook wel in de natuur om uit een regenplas te drinken, en niet vanuit een kom menselijk drinkwater. Neem het je hond dan ook niet kwalijk. Overigens zal een hond zelden ziek worden van het drinken van regenwater. Deze dieren hebben maagzuur dat vele malen sterker is dan dat van mensen. Bacteriën in regenwater worden dus effectief gedood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven