Baardagaam terrarium

Je bent op zoek naar een mooi baardagaam terrarium. Een goede keuze want deze diertjes verdienen een goed verblijf. Het baardagaam terrarium moet ruim genoeg zijn en natuurlijk een goede inrichting hebben. Hier vind je verschillende terraria, geschikt voor baardagaam of andere reptiel/amfibieën. Natuurlijk vind je ook terrarium decoratie, lampen en nog veel meer.

Baardagaam voeding, leeftijd en ziektes

Naast een baardagaam terrarium heb je natuurlijk ook voeding nodig. Ze eten dierlijk maar ook plantaardig voedsel. Baardagaam voeding bestaat dus uit zijderupsen, krekels, sprinkhanen maar ook kleine knaagdieren. Voor de andere helft eten ze groente en fruit. Je hebt ook droogvoer, in sommige gevallen is dit makkelijker. Een goede voeding en verzorging is belangrijk, ze bereiken namelijk een leeftijd van 11-15 jaar.

Baardagaam ziektes komt helaas af en toe voor. De meest voorkomende ziektes zijn diarree of verstopping, stress maar ook aandoeningen door een kalktekort of vitaminetekort. Zorg dat je het baardagaam terrarium zo goed mogelijk inricht en voor afwisselende voeding zorgt. Hiermee kun je veel baardagaam ziektes voorkomen.

Afmetingen of grootte van het terrarium

Wat is de ideale baardagaam terrarium grootte? Kies je voor een terrarium van 100x50x50 centimeter, dan zit je altijd goed. Afmetingen kunnen nooit te groot maar wel te klein zijn. Voor elk dier geldt dat ze liefst zo ruim mogelijk leven. Bedenk dat een baardagame in de vrije natuur kan bepalen waar hij naartoe gaat. In een terrarium is die ruimte heel beperkt, daarom zorg je niet alleen voor een groot verblijf maar ook een goede inrichting.

Denk ook aan de baardagaam terrarium temperatuur. Heb je het verblijf in de woonkamer staan, dan lijkt het hier behaaglijk warm. Helaas kun je met de centrale verwarming het terrarium niet voldoende warm krijgen. De terrarium temperatuur moet overdag tussen de 32 en 35 °C liggen. De warmste plek is 40-43 °C. Daarnaast zorg je voor een koelergedeelte, hier bedraagt de temperatuur ongeveer 25 °C. De temperatuur ‘s nachts ligt tussen de 21° C en 24 °C. Je ziet, wisselende temperaturen in het baardagame terrarium.

Baardagaam terrarium kopen

Je wil een baardagaam terrarium kopen, waar moet je allemaal op letten? Ga je voor een tweedehands terrarium dat is het heel belangrijk dat deze in een goede staat is. Soms zitten er scheuren of barsten in, hierdoor lekt warmte makkelijk weg. Ook kan een tweedehands terrarium niet altijd hygiënisch zijn. Het is altijd beter om een gloednieuw baardagame terrarium aan te schaffen. Zorg ook voor een juiste inrichting. Ten eerste heb je een warmtelamp nodig, daarnaast een achterland, klimmogelijkheden, schuilplekken en terrarium planten.

Zorg ook voor een ondiep waterbakje zodat de baardagaam zich af en toe kan wassen of verkoelen. Hier moet hij zelf een keuze in kunnen maken. Daarnaast koop je natuurlijk vers en gezond voer, ook niet onbelangrijk. Let gelijk even op de bodembedekking want het terrarium moet makkelijk schoon te maken zijn.

Schuiven naar boven