Aquarium gaas

Creëer een mooie moswand met aquariumgaas. Het is hierbij belangrijk dat je voor veilig gaas kiest, de vissen hebben immers een gezonde leefomgeving nodig. Daarom kun je niet het eerste het beste gaas gebruiken. Het aquarium gaas is van roestvrijstalen of plastic en heeft een lange levensduur. Dit is veilig voor gebruik in het aquarium of terrarium.

Plastic gaas of RVS gaas aquarium

Als aquarium gaas heb je keuze uit twee mogelijkheden. Ten eerste heb je het plastic gaas, dit mag natuurlijk geen giftige stoffen afgeven. Het plastic gaas noem je ook wel kunststofgaas en is in meerdere maten verkrijgbaar. Let op want kunststof gaas mag niet geverfd zijn, anders is het niet veilig in gebruik. Eventueel kun je ook kunststof horgaas gebruiken, ook geschikt voor het aquarium.

Dan heb je nog het rvs-gaas voor aquarium. Dit moet echt van roestvrijstal zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Het meeste RVS gaas is prima als aquariumgaas te gebruiken. Denk hierbij aan volièregaas of kippengaas. Maar let op want wanneer je voor het hele goedkope gaas gaat dan is dit geen RVS. Het goedkope gaas zal zeker gaan roesten.

Zo maak je een mos achterwand

Het is vaak lastig om een mooie achterwand voor het aquarium te maken echte bedenken. Een mos achterwand is onderhoudsvriendelijk en heeft een natuurlijke uitstraling. Je hoeft alleen maar wat mos op aquariumgaas te bevestigen, de natuur doet de rest. Mos groeit vrij snel dus binnen enkele weken heb je al een prachtige en volle achterwand. Je kunt eventueel gebruik maken van twee verschillende soorten mos, dit ziet nog mooier uit.

Bevestig zuignappen aan het aquarium gaas. Op deze manier kun je de gecreëerde moswand aan de achterwand van het aquarium vastmaken. Dankzij de zuignappen haal je de wand ook makkelijk los, ideaal om hierachter schoon te maken. Nog een leuke tip: neem kunststof of RVS gaas en leg dit vol met mos. Doe hier eenzelfde afmeting gaas bovenop en maak de twee delen aan elkaar vast. Op deze manier fixeer je het mos en kan het stevig doorgroeien.

Aquariumgaas kopen

Je wil aquarium gaas kopen. Je zal merken dat er niet zomaar aquariumgaas verkrijgbaar is, je moet dus creatief zijn. Hierboven heb je al heel veel tips en ideeën voorbij zien komen. Bijvoorbeeld over de veiligheid van het gaas. Kies voor RVS of niet geverfd kunststof gaas, dan weet je zeker dat je goed zit. Het is overigens aan te raden om vooraf het gaas goed met lauw water af te spoelen. Je weet immers nooit welke stoffen er ongewild op het gaas terecht zijn gekomen.

Bestel het aquariumgaas online. Wil nog veel meer benodigdheden voor het aquarium of terrarium. Shop dus gerust even rond, waarschijnlijk heb je nog meer nodig. Wist je trouwens dat je ook aquariumplanten online kunt bestellen? Hartstikke makkelijk.

Schuiven naar boven