Aquarium extern filter

Een aquarium extern filter is aan te raden wanneer je over een grote bak beschik. Voordeel van een externe filterpomp is dat dit in het aquarium zelf veel ruimte bespaart. Bovendien zijn deze filters veel krachtiger. Kortom, veel voordelen met weinig nadelen. Het beste aquarium extern filter vind je uiteraard hier.

Externe filterpomp voor aquarium

Het is in veel gevallen onmisbaar, een externe filterpomp voor aquarium. Vooral aan te raden wanneer het aquarium een inhoud van 1000 liter of meer heeft. Daar zit je al snel aan, want een aquarium van 60 X 40 met een hoogte van 40 cm heeft een inhoud van 960 liter. Grootste voordeel van een aquarium extern filter is dat deze krachtig is waardoor het water altijd schoon blijft.

Het plaatsen van de externe filter voor het aquarium is zeer eenvoudig. Sluit de slangen aan zoals is aangegeven. Eén slang is bedoeld voor de uitstroom, die plaats je op of vlak boven het wateroppervlak. Er iets onder mag ook, dit hangt er vanaf hoe sterk de waterstroming moet zijn. Het andere gedeelte is de instroom, die plaats je juist zo laag mogelijk in het aquarium. Zo wordt viezigheid vanaf de bodem meegenomen.

Aquarium extern filter met verwarming of UV lamp

Je kunt ook kiezen voor een aquarium extern filter met verwarming. Voordeel hiervan is dat je meer ruimte in je aquarium hebt. Het verwarmingselement zit in de externe filterpomp. Er wordt dus warm water in het aquarium gebracht. Nadeel van een aquarium extern filter met verwarming is dat deze duurder is in aanschaf. Ook heb je dit niet in alle gevallen nodig, bijvoorbeeld bij een koudwateraquarium.

Dan heb je nog het aquarium extern filter met UV-lamp. Deze UV-lamp bestraalt het water tijdens het filteren met UV-c. Hiermee bestrijdt je parasieten, ziekteverwekkers maar ook verschillende soorten algen. Een filter met UV filter is dus de ideale methode om het aquariumwater goed te houden. Ook deze filterpomp is wat duurder in aanschaf en alleen geschikt voor de grotere aquaria. Bij een (zeer) klein aquarium is dit niet direct noodzakelijk.

Beste externe filter aquarium

Wat is nu de beste externe filter voor het aquarium? Een aantal merken scoren altijd goed. Dit zijn onder andere JBL, Eheim en VidaXL. Dit zijn de wat duurdere merken naar wel van een uitstekende kwaliteit. Je hebt ook de SunSun, ook alweer van een goede kwaliteit. Daarnaast heb je de goedkope externe filters. Zijn deze slechter? Nee, alleen de levensduur kan wat minder lang zijn. Daarnaast kunnen ze minder krachtig zijn of verliezen gaandeweg aan kracht.

Het hangt helemaal van je budget af wat je aan gaat schaffen. Dit kan het beste externe aquariumfilter zijn, of je gaat voor een goedkoper model. Er is voldoende keuze.

Schuiven naar boven