Beste anti blafband voor luidruchtige honden

De hond snel en effectief laten stoppen met blaffen? Dat doe je met de beste anti blafband. Dit model is diervriendelijk, veilig en pijnloos. Want de hond middels stroomstootjes pijnigen, dat is tegenwoordig niet meer toegestaan. Kijk welke anti blafbanden zeer geschikt zijn voor het effectief africhten van de hond.

JC Pets antiblafband

  • Werkt middels piepjes en trillingen
  • Prijsinschatting: € 21 – € 35

Van het kwalitatieve merk JC Pets zijn er verschillende modellen anti blafbanden verkrijgbaar. Deze zijn allemaal voorzien van een oplaadbare accu en hierdoor erg gebruiksvriendelijk. De halsband werkt zonder schokjes en is dus een vriendelijke methode om van het hinderlijke geblaf af te komen.

De werking is eenvoudig. Zodra de halsband geblaf registreert, reageert deze met piepje en trillingen. Dit leidt de hond af waardoor hij stopt met blaffen. Dit gebeurt op een slimme manier, te beginnen met een piepje. Pas wanneer de hond meer dan twee keer blaft dan wordt het trilsysteem geactiveerd.

Uiteraard is deze anti blafband volledig waterdicht. Dit maakt hem ook geschikt voor honden die in een hondenren of op het erf verblijven. Maar ook ideaal tijdens een wandeling waarbij je wil voorkomen dat de hond naar elke voorbijganger of andere hond blaft.

De JC Pets antiblafband is in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Meet eerst de omtrek van de nek van het dier om en bekijk dan welke afmeting je nodig hebt.

Bekijk JC Pets antiblafband

Anti blafband met afstandsbediening

  • Werkt middels piepje en vibratie: automatisch of manueel
  • Prijsinschatting: € 39 – € 55

Een goede manier om controle te houden over het geblaf van je huisdier is het model met afstandsbediening. Het helpt je op een diervriendelijke manier van ongewenst geblaf af. Je hebt keuze uit twee mogelijkheden, de automatische blafdetectie of gebruik van de afstandsbediening.

De automatische blafdetectie komt in actie zodra de hond een keer blaft. Er is dan een pieptoon gedurende 2 seconden hoorbaar. Wanneer de hond binnen 30 seconden nog een keer blaft, dan zal het apparaat 3 seconden lang piepen. Bij de derde blaf klinkt er niet alleen een pieptoon van 5 seconden maar vibreert het apparaat ook.

Misschien wil je zelf bepalen wanneer de blafband in werking treedt. Dit regel je middels de afstandsbediening. Hierbij bepaal je zelf of een pieptoon, vibratie of beiden de hond corrigeert. De vibratiestand is op 100 verschillende manieren aanpasbaar. Dat is absoluut de beste anti blafband voor grote en kleine honden.

Naar anti blafband met afstandsbediening

Vulpes Pets ultrasone anti blaf apparaat

  • Werkt middels geluid en Flashlight
  • Prijsinschatting: € 39 – € 45

Veel anti blafbanden werken op eenzelfde manier. Wil je de blaffende hond op een andere manier aanpakken? Denk dan eens aan het anti blafapparaat van Vulpes Pets. Dit model laat bij het blaffen een luide toon horen. Die toon blijft net zolang aanwezig totdat de hond hierop reageert. Het apparaat beschikt over zeven intensiteitsniveaus die je zelf instelt.

Het bijzondere aan dit apparaat is dat het ook voorzien is van een flashlight. Blaft de hond, desoriënteer hem dan middels het licht. Zo train je het dier op eenvoudige wijze.

Dit afschrikapparaat bedien je op afstand, waarbij het een bereik heeft tot 10 meter. Gebruikers ervaren dat dit antiblaf apparaat verrassend goed werkt. Het ontneemt je veel stress en het geklaag van buren. Door het intensiteitsniveau telkens wat lager in te stellen train je de hond totdat hij zonder anti blafapparaat kan.

Bekijk ultrasone anti blafapparaat

Welke blafband is verboden?

De antiblafband die schokjes toedient is al enige tijd verboden. Niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en de rest van Europa. Daarnaast is hij ook in veel landen buiten Europa niet toegestaan.

In Nederland geldt deze wet sinds 1 januari 2022. Wanneer je gebruik maakt van een stroomband dan kan dit tot inbeslagname van de hond of een boete leiden. Maar ook tot juridische vervolging.

Lees ook: Beste gps tracker hond zonder abonnement

Hoe schadelijk is een blafband nu eigenlijk echt?

De stroomband, die verboden is, brengt bij de hond veel psychische schade met zich mee. Het dier wordt zeer angstig en weet niet hoe hij zich in bepaalde situaties moet gedragen.

Een anti blafband die middels geluidjes of trillingen werkt is niet verboden en werkt vaak effectief. Helaas lost dit de oorzaak van het probleem niet op. De hond blaft vaak omdat hij moeilijk alleen kan zijn, zich bedreigd voelt of stress ervaart. Naast een antiblafband zul je dus ook het onderliggend probleem aan moeten pakken. Dan pas heb je een blije en tevreden hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven